SkillsLab073

Techniek en Wetenschap

op KC de Pionier

 

SkillsLab073

 

Binnen onze school hebben wij 3 ruime lokalen in kunnen richten tot Techniek- en Wetenschapslokalen. Wekelijks zijn onze leerlingen hier dan ook graag bezig.

Op deze manier vergroten we hun kennis en verborgen kwaliteiten die ze anders wellicht later of helemaal niet zouden ontdekken en ontwikkelen. Om daar nu al mee bezig te zijn, hopen we hun horizon te verbreden en hun keuze voor een passende vo-school te vergemakkelijken.

Daarbij komt natuurlijk dat wij de 21st Century Skills aanbieden en ontwikkelen, met name hun Digitale Vaardigheden.

Waar we dit voorheen met name in het SkillsLab073 lieten plaatsvinden, trekken we dit nu door in de hele school. Wij verzorgen voor iedere leerling op onze school dan ook een iPad of Chromebook. Tijdens thuisonderwijs mogen onze leerlingen deze devices ook thuis gebruiken.

Hoe gaan we aan de slag in ons SkillsLab073?

Door het stellen van een vraag of het krijgen van een opdracht passende bij het schoolthema gaan zij aan de slag met hun ThinkingSkillsPlacemat. De ThinkingSkillsPlacemat zorgt ervoor dat de leerling het vraagstuk of de opdracht ‘in stukjes hakt’ en het dus inzichtelijker maakt voor zichzelf.

Iedere leerling een persoonlijke SkillsBadge

In de lokalen zijn de materialen verdeeld in verschillende categorieën. Deze categorieën zie je ook terug op de gepersonaliseerde badges die zij dragen bij binnenkomst. Hierop staan hun behaalde skills aangekruist. Zo is voor klasgenoten direct duidelijk welke klasgenoot zij om hulp kunnen vragen. Dus wil je gaan solderen (WP 3) en heb je nog geen kennis? Spreek dan je klasgenoot aan die al wel over die skills beschikt.

Samen kom je er wel!

Wij werken ook bij het thematisch werken met de kerndoelen en aanbodsdoelen

De uitleg over de categorieën en de te behalen Skills staan uitgewerkt in het Groepsoverzicht. Hierin staan ook de kerndoelen en aanbodsdoelen die we op dat moment bij het thema aanreiken.

De lokalen van ons SkillsLab073

Leerlingen kunnen aan de slag in de Werkplaats, het Wetenschapslokaal of het Programmeerlokaal. In de Werkplaats kunnen ze achter de werktafels hun ontwerpen gaan bouwen. In het Wetenschapslokaal kun je natuurlijk je onderzoeken uitvoeren en daar ook direct je presentaties opnemen tegen een Green Screen of in de fotostudio aan de slag. Het Programmeerlokaal staat onder andere vol Lego, Meccano en K’nex. Eerst ontwerpen en dan aan de slag met het programmeren.

Kortom: Leren door te doen!

Kom je ook een keer op bezoek?

Wij staan voor het bieden van gelijke kansen aan ieder kind. Daarom ben jij, en natuurlijk je klasgenootjes, van harte welkom!

Je kunt kiezen voor een eenmalig bezoek maar, het is hier zo leuk! Wellicht wil je wel vaker komen onderzoeken en ontwerpen gedurende een bepaald thema. Voor meer informatie over het bezoeken van ons SkillsLab073 kun je altijd mailen naar:

SkillsLab073@kcdespringplank.nl