Groep 7

IMC basis

Op de Springplank krijgen leerlingen van groep 7 en 8, twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten. Leerlingen ervaren en ontdekken samen met de gastdocenten vakgebieden zoals Journalistiek, Wetenschap, Recht, Geneeskunde en Beeldende Kunst. ​

Deze verschillende vakgebieden worden verkend door zoveel mogelijk zelf aan de slag te gaan met ‘het echte werk’: de nadruk tijdens de lessen ligt op het zelf doen en ervaren. De leerlingen voeren werkzaamheden uit die levensecht zijn en kenmerkend voor het vakgebied. ​

Bij ieder vakgebied komen beroepen van verschillende opleidingsniveaus aan de orde. Excursies naar de werkplek van gastdocenten vormen een wezenlijk onderdeel van de vakken. Leerlingen bezoeken bijvoorbeeld een rechtbank, sterrenwacht, ziekenhuis, brandweerkazerne en televisiestudio. Naast het verkennen van de vakgebieden werken de leerlingen tijdens IMC Basis aan competenties en life skills (persoonlijkheidsvormend); waar ligt je talent en wat past bij jou?

 

Hierbij enkele foto’s van het project CINEKID, waarbij we de beroepen leerden kennen die er nodig zijn om een film te maken. Ook hebben we zelf een film mogen maken en deze bekeken in een echte bioscoop!

 


Uilen

De zoon van juf Debby had speciaal voor uilenballen gezocht in het bos. Ook had hij hier een prachtige PowerPoint presentatie over gemaakt. Juf Debby heeft dit in de klas gepresenteerd. Daarna mochten de kinderen de uilenballen bekijken en 'ontleden'. Wat was het leuk en interessant om te doen (en in het begin ook een beetje gek)! We kwamen allerlei restjes/botjes van muizen en kleine vogeltjes tegen.